Workshop met een knipoog naar het verleden

De workshop duurt een dag, de ochtend wordt gebruikt voor uitleg van de eigen camera en specifieke vragen van de cursist.

Ik oefen zoveel mogelijk in de praktijk; leren door doen! We gaan naar buiten om verschillende instellingen te oefenen en te leren over o.a. beeldhoek en compositie. Het viel mij op dat ik de basis- techniek van fotografie altijd uitleg met behulp van mijn oude camera; daar kan je de sluiter en het diafragma duidelijk zien en doorgrond je de logica ook al ben je helemaal niet technisch!! Geinspireerd door de foto’s van Vivian Maier en Ed van der Elsken gaan we ’s middags op pad met mijn net gerestaureerde Volvo Amazone uit 1966, ik rij er inmiddels al 13 jaar probleemloos mee rond en het blijft elke keer weer een belevenis!  Uit de orginele stereo radio uit 1970 komt muziek uit die tijd.

 Aan boord hebben we diverse moderne camera’s maar ook een Rolleiflex uit 1958, dezelfde waarmee Vivian Maier en Ed van der Elsken zulke geweldige foto’s hebben gemaakt! We worden gedwongen om goed en zorgvuldig te kijken want er gaan maar 12 z/w opnamen op een rolfilm. Maar we hoeven geen tijd te besteden aan allemaal moeilijke menu’s en knoppen! We gaan portret, landschap en architectuurfoto’s maken, de foto’s ontvang je later.

De dag is van 9.30 – 17.00 inclusief “retrolunch” (Bruin brood met gebakken ei, ambachtelijk gelegd door zeer vrij scharrelende eigen kippen). Of tegen meerprijs naar “The Pheasants” voor een stijlvolle Lunch op een zeer fotogenieke locatie.


Kosten voor 1 persoon 225 euro, 2 personen 175 euro pp, 3 personen 150 euro pp max 3 personen

download hier de cadeaubon: vintage-fotoworkshop