cursus/ workshops

Vintage Fotoworkshop 

workshop-fotografie-vintage-web

Fotoworkshop met een knipoog naar het verleden.

De workshop duurt een dag, de ochtend wordt gebruikt voor uitleg van de eigen camera en specifieke vragen van de cursist. Ik oefen zoveel mogelijk in de praktijk; leren door doen! We gaan naar buiten om verschillende instellingen te oefenen en te leren over o.a. beeldhoek en compositie. Het viel mij op dat ik de basis- techniek van fotografie altijd uitleg met behulp van mijn oude camera; daar kan je de sluiter en het diafragma duidelijk zien en doorgrond je de logica ook al ben je helemaal niet technisch!!           Geinspireerd door de foto’s van Vivian Maier en Ed van der Elsken gaan we ’s middags op pad met mijn net gerestaureerde Volvo Amazone uit 1966, ik rij er inmiddels al 13 jaar probleemloos mee rond en het blijft elke keer weer een belevenis!  Uit de orginele stereo radio uit 1970 komt muziek uit die tijd.   Aan boord hebben we diverse moderne camera’s maar ook een Rolleiflex uit 1958, dezelfde waarmee Vivian Maier en Ed van der Elsken zulke geweldige foto’s hebben gemaakt! We worden gedwongen om goed en zorgvuldig te kijken want er gaan maar 12 z/w opnamen op een rolfilm. Maar we hoeven geen tijd te besteden aan allemaal moeilijke menu’s en knoppen! We gaan portret, landschap en architectuurfoto’s maken, de foto’s ontvang je later.

De dag is van 9.30 – 17.00 inclusief “retrolunch”                                                                                                (Bruin brood met gebakken ei, ambachtelijk gelegd door zeer vrij scharrelende eigen kippen).

Of tegen meerprijs naar “The Pheasants” voor een stijlvolle Lunch op een zeer fotogenieke locatie.

Tea at The Pheasants

Traditional English Country House Hospitality

The Pheasants Frits van der Gronde fotografieleuk cadeau !

 

Kosten voor 1 persoon 225 euro, 2 personen 175 euro pp, 3 personen 150 euro pp max 3 personen

De workshop is uit te breiden met een fotoshoot in het Spoorwegmuseum en bewerken van de gemaakte foto’s. Informeer naar de mogelijkheden.

download hier de cadeaubon: vintage-fotoworkshop

 

Knoppencursus spiegelreflex, compact systeem- camera alle modellen!

knoppencursus-web

 

Mooi zo’n nieuwe camera  maar hoe werkt het? Frits legt de knoppen uit en oefent de belangrijkste functies. Eventueel bij u thuis.

nu:  80 euro bij 1 deelnemer: priveles!

2 deelnemers 50 euro p.p. drie deelnemers 40 euro p.p.

9.30-12.30 of 13.30 -16.30 of in overlegOok individuele cursussen van bv 1 dag of dagdeel !Doe iemand een knoppencursus cadeau en download hier: knoppencursus-cadeaubon

Fotografie Workshops voor onderwijsinstellingen en bedrijven

Wij verzorgen ook workshops en lessenserie op maat voor onderwijsinstellingen en bedrijven.o.a. Oosterlicht College Nieuwegein, Leidsche Rijn College Utrecht, Hout en Meubilerings College Amsterdam en Rotterdam

Frits van der Gronde heeft een lesbevoegdheid en ruime ervaring in het onderwijs.